Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ...

Σχετικά με την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα η Ελλάδα έχασε τον Ιεράρχη που από την πρώτη μέρα στον αρχιεπισκοπικό θρόνο έδωσε φωνή στην ελλαδική Εκκλησία. Προσωπικά, έχασα τον Πατέρα και τον φίλο που μου συμπαραστάθηκε στις δύσκολες στιγμές: όταν κάποιοι με χτυπούσαν εκείνος, παρά την ασθένειά του, με προέτρεπε να κρατήσω ψηλά το κεφάλι.
Ο μακαριστός Χριστόδουλος πέρασε στην Ιστορία ως η προσωπικότητα που οδήγησε την Εκκλησία μέσα στην κοινωνία, ο Ιεράρχης που μίλησε για τις χαμένες πατρίδες και έφερε τους νέους στην Εκκλησία. Ακόμη και στην τελευταία συνάντηση που είχαμε τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, όταν με υποδέχθηκε ως μέλος της οικογένειάς του, όπως είπε, απευθύνθηκε στους νέους και ζήτησε να μείνουμε όρθιοι υπερασπιστές των αρχών και των αξιών των πατέρων μας.
Υπήρξε ασυμβίβαστος, πνεύμα αδούλωτο στις σύγχρονες απειλές, πάντα έτοιμος για τα μεγάλα ναι και τα μεγάλα όχι υπέρ του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
Μέχρι την έσχατη ώρα, με την ασθένειά του έδωσε μαθήματα ζωής, θάρρους και αξιοπρέπειας σε όλους όσους υποφέρουν». το link ειναι εδω
θα σταθώ σε σημεία που τουλάχιστον εμένα μου έκαναν εντύπωση
1. Προσωπικά έχασα τον Πατέρα και φίλο...
2.όταν κάποιο με χτυπούσαν
3.στην τελευταία συνάντηση που είχαμε


Ίσως κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι όταν γίνεται μια δήλωση σχετικά με τον θάνατο ενός δημοσίου προσώπου πόσο μάλλον για τον θάνατο κάποιου ανθρώπου με τέτοια απήχηση στον ελληνικό λαό οι δηλώσεις θα πρέπει να αναφέρονται στον εκλιπόντα στο έργο και στη ζωή του και όχι για εμάς κύριε νομάρχα. Όσο προσωπική και αν αισθάνεστε την απώλεια του μακαριστού είναι ιδιαίτερα άκομψο να αναφέρεστε στον εαυτό σας και τον "πόλεμο που δέχεστε". Η δήλωση αυτή για μένα κρύβει εγωπάθεια και επιπολαιότητα και πραγματικά θα πρέπει άλλη φορά να ναι πιο προσεχτικός σε αυτά που λέει ο κύριος Ψωμιάδης... Απορώ,ολόκληρος νομάρχης επικοινωνιακό σύμβουλο δεν έχει ο άνθρωπος;

1 σχόλιο:

πολυτιμη ληθη είπε...

...Τι περιμένεις;;; Προχθές, όμως, σε μια συγκέντρωση για την κοπή της πίτας επέμενε να γίνει γλέντι και φαγοπότι κι όταν τού είπαν όλοι πως είναι μέρα πένθους απάντησε πως η ζωή συνεχίζεται!!! Απορώ κι εγώ με τον εαυτό μου γιατί κάθομαι τέτοια ώρα κι ασχολούμαι μ' αυτόν...Όμως, εξοργίζομαι με την υποκρισία!

Καλημέρα και καλά μυαλά στους Θεσσαλονικείς που...τά χρειάζονται!