Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2008

A true lover...


"Here at last is a true lover," said the Nightingale. "Night after night have I sung of him, though I knew him not, night after night have I told his story to the stars, and now I see him. His hair is dark as the hyacinth-blossom, and his lips are red as the rose of his desire; but passion has made his face like pale ivory, and sorrow has set her seal upon his brow."
(The nightingale and the rose by Oscar Wilde)

"Επιτέλους ένας αληθινός εραστής" , είπε το αηδόνι. Κάθε νύχτα τραγουδούσα για αυτόν και ας μην τον ήξερα. Κάθε νύχτα έλεγα την ιστορία του στα αστέρια και τώρα τον βλέπω. Τα μαλλιά του είναι μαύρα σαν το μπουμπούκι του Υακίνθου και τα χείλη του κόκκινα σαν το τριαντάφυλλο που επιθυμεί. Αλλά το πάθος 'έκανε το πρόσωπο του χλωμό σαν το ελεφαντόδοντο και η θλίψη έχει σφραγίσει το μέτωπό του.

Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο ειναι μία από τις αγαπημένες μου ιστορίες του Oscar Wilde. είναι από το έργο του
Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας και άλλα παραμύθια (The Happy Prince and Other Tales) το οποίο εκδόθηκε το 1888. Ο Ιρλανδός θεατρικός συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, ποιητής, είναι γνωστός όχι μόνο για το υψηλής αισθητικής έργο του αλλά και για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του και το εκκεντρικό τρόπο ζωής του, καθιστώντας τον μία από τις διασημότητες της εποχής του. Όπως και να χει ο Wilde έχει πει μερικές από τις πιο έξυπνες και καυστικές "ατάκες" όλων των εποχών. Μια ευρηματική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που ίσως θα άξιζε να την ερευνήσουμε πέρα από τις φήμες για την σεξουαλική του ζωή. Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: