Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2008

10 περίεργα πράγματα που πιθανόν δεν ξέρατε...

1. Ένα αστέρι τύπου ερυθρός νάνος το Gliese 710 ταξιδεύει με κατευθυνση προσ τον ήλιο με ταχύτητα 50 φορές την ταχύτητα του ήχου. Σε 1000000 χρόνια θα απέχει από εμάς "μόλις" μίσο έτος φωτός. Ο πιο κοντινός μας γείτονας είναι το Άλφα του Κενταύρου. Σε 10000 χρόνια όμως ένας άλλος ερυθρός νάνος το αστέρι του Barnand θα είναι το πιο κοντινό μας αστέρι!2. Οι αστροναύτες δεν μπορουν να ρεύτουν στο διάστημα. Λογικό- ελλείψει βαρύτητας δεν ξεχωρίζει ο αέρας από τα υγρά στο στομάχι τους.3. Ενας αστέρας νετρονίων στο μέγεθος ενός κέρματος ζυγίζει 100 εκαττομύρια τόνους.
4. Το δέντρο Black Ironwood tree ( ακριβή μετάφραση δεν ξέρω..) εχεί τόσο πυκνό ξύλο που αν εφτιάχναν με ενα πλοίο από αυτό θα βούλιαζε...


5. Αντίθετα, ο πλανήτης Κρόνος έχει τόσο χαμηλή πυκνότητα που θεωρητικά αν τον ρίχναμε σε μια τεράστια θάλασσα θα επέπλεε...6. Υπάρχει αρκετό αλάτι στους ωκεανούς που μπορεί να καλύψει ολην την ξηρά στη γη με ένα στρώμα πάχους 500 ποδιών δηλαδη περίπου 152 μέτρα.

7. Ενας μέσος άνθρωπος κάθε χρόνο καταπίνει άθελά του 430 ζωύφια.


8. Τα μάτια της στουθοκαμήλου είναι μεγαλύτερα από τον εγκέφαλό της!

9. Κάθε χρόνο στην Αμερική περισσότεροι άνθρωποι σκοτώνονται επειδή τους πέφτουν καρύδες στο κεφάλι παρά απο επιθέσεις καρχαρία!


10. Τα περισσότερα κύτταρα που βρίσκονται πάνω στο σώμα μας δεν είναι δικά μας! Το 2006 ο Robert Krulwich ανακοίνωσε ότι το ανθρώπινο σώμα έχει 20 φορές περισσότερα μικρόβια από τα κύτταρά του.
Για περισσότερες ενδιαφέρουσες πληροφορίες εδω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: