Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2008

Η Κοκκινοσκουφίτσα ή Τι κάνει ένα φτωχο κορίτσι μόνο του στο δάσος;;;


Ήταν κάποτε ένα κορίτσι που φορούσε όλη την ώρα κόκκινα ρούχα -γι'αυτό το λόγο την φωνάζανε Κοκκινοσκουφίτσα. Μια μέρα,μετά από έναν καβγά με τη μητέρα της, ξεκίνησε να πάει στην γιαγιά της στο διπλανό χωριό. Η γιαγιά της όμως εκείνη τη μέρα είχα πάει στο ΚΑΠΙ να παίξει μπιρίμπα και έχασε όλα της τα λεφτά στα χαρτιά και δεν είχε ούτε καν για να πάρει το λεωφορείο επομένως δεν ήταν σπίτι... Η Κοκκινοσκουφίτσα περπατούσε στο δάσος ανέμελη όπου συνάντησε τον αλήτη του χωριού που τον έλεγαν Λύκο. Ο λύκος με το που είδε την Κοκκινοσκουφίτσα την καψουρεύτηκε καθότι ήταν ξανθούλα και ζουμπουρλου. Έμαθε από την ίδια ότι πήγαινε στο σπίτι της γιαγιά της και αμέσως ετρεξε για να φτάσει πριν από αυτή. μπαίνει μέσα, φοράει τη νυχτικιά της γιαγιάς και την ασορτί σκούφια και ξαπλώνει στο κρεββάτι... Μόλις μπήκε η Κοκκινοσκουφίτσα στο σπίτι τον είδε στο κρεββάτι και κατάλαβε αμέσως τι παίζει αλλά έκανε την ηλίθια γιατί κακά τα ψέμματα ο λύκος ήταν παιδαράς... Κ άρχισε τις τσαχπινιές...: " Και γιατί γιαγιά έχεις μεγάλα μάτια και γιατί έχεις μεγάλα αυτιά και τι μεγάλη μύτη είναι αυτή.. και ξέρεις γιαγιά τι λένε για τις μεγάλες μύτες γιαγιά..." και να σηκώνει δήθεν ανέμελα την φουστίτσα της,να γουρλώνει αθώα τα μεγάλα πράσινα μάτια της και να παίζει με τις ξανθιές τις μπούκλες...
Ε δεν άντεξε ο λύκος, πετάγεται και την βάζει κάτω. Αρχίζει τις τσιρίδες η Κοκκινοσκουφίτσα γιατί μπορεί να ήταν λίγο ξέκωλο αλλά πάνω από όλα η Τιμή της. Για καλή της τύχη(;) περνούσε από έξω ο Κυνηγός , ψηλός, μελαχροινός και νταβραντισμένος, μπουκάρει μέσα στο δωμάτιο, αρπάζει τον Λύκο και τον σκοτώνει... Τον βλέπει η Κοκκινοσκουφίτσα έτσι άγριο, ιδρωμένο και αρρενωπό και γούσταρε. Γιαυτό ό ταν την ζήτησε μετά από κανένα μήνα από την μάνα της είπε το "ναι". (Ισως και επειδή είχε ένα χωραφάκι- φτωχό κορίτσι ήταν)
Πέρασαν τα χρόνια, αγόρασαν ένα σπιτάκι , ένα αυτοκινητάκι και ένα εξοχικό, ο κυνηγός έγινε ένας κοιλαράς φαλακρός, η κοκκινοσκουφίτσα έκανε δυο κουτσούβελα, πάχυνε στρογγύλεψε, σταμάτησε να φοράει κόκκινα και άρχισαν να την φωνάζουν σκέτα Σούλα. Μια μέρα καθάριζε φασολάκια και γινόταν φασαρία στο σπίτι γιατί μάλωναν τα μικρά, ο άντρας της έπινε μπύρες και έβλεπε μπάλα στραβοχυμένος στον καναπέ Η Σούλα σηκώθηκε,πήγε στον καθρέφτη, κοίταξε το πρόωρα γερασμένο πρόσωπό της και ψέλλισε κάτι που τριβέλιζε το μυαλό της εδώ και πολύ καιρό : " Μήπως τελικά να του καθόμουνα του λύκου;... "

(Αυτή την ιστορία την βρήκα σε ένα παλίο μου τετράδιο. Την είχα γράψει πριν 2-3 χρόνια-είναι μία από τις ελάχιστες απόπειρες μου να γράψω κάτι και αποφάσισα να την κάνω post)

1 σχόλιο:

Johnny-Faux είπε...

χαχα, πολυ καλο. μου αρεσε ιδιαίτερα αυτό το "...πανω από όλα η Τιμή της" με κεφαλαίο Τ.